Bij volwassenen of jongvolwassenen zie je vaker dat er beschadigingen ontstaan aan de borstkas. Een ribblessure, een schouderblad die uit het lood wordt verdraait, een breuk of kneuzing van een rib of het sleutelbeen, een werveldislokatie waardoor een ribspier/pees verkrampt raakt. door sporten of andere oorzaken. De beperking van de beweeglijkheid van de borstkas geeft snel een verstoorde ademexcursie waardoor je hoog en oppervlakkig en sneller gaat ademen. Opvallend is dat we de beperking van ademen niet registreren maar wel de moeheid, die dit geeft, de snelle spierverkramping en het te kort hebben aan lucht.


Het vervelende is ook dat als je sneller en hoger gaan ademen ook de darmen meer worden opgejaagd. Ze geven meer luchtophoping in de bovenbuik, en hierdoor wordt de luchtexpansie, het diepe ademen, belemmerd. En zo ga je nog hoger ademen en kom je in een vicieuze cirkel terecht.


Ademproblematiek komt dus niet altijd bij je longen vandaan, en longmedicatie is ook niet altijd werkzaam. Het geeft in die gevallen eerder een tegengesteld effect.
Bijvoorbeeld als je niet goed kan doorademen door een opgezette buik. Krijg je op dat moment middelen die je bronchi verwijden dan krijg je geen extra adem. Integendeel, die middelen activeren ook je galwerking en daardoor de zwelling van je bovenbuik. Met als resultaat nog minder lucht. Uiteindelijk heb je dan een groter probleem.


Uiteraard is een goed onderzoek om de juiste diagnose te kunnen stellen de basis van de behandeling. Na zorgvuldige meting in onze praktijk kunnen middelen die we hiervoor inzetten zijn:
Bij lang bestaande verstoringen, Energiemix Longreiniging en Energiemix Vertering.

Middelen om iemand te doen ontspannen zijn Flexmix 5 en Energiemix Urogen.

Om de onrust in de mond en bijholtes te beïnvloeden, Energiemix Pentastar en Hexaplex..

Om het lichaam sterker te maken in de reacties op stofjes en prikkels in de lucht Mix Weerbaar. Maar heel belangrijk blijft toch dat er een individuele meting en behandeling nodig is, want ieder mens is uniek.
 

Gezondheidstips

Wil je ook 2x per maand tips voor je gezondheid? Je krijgt dan ook ons E-book. Spamvrij! Schrijf je in.

Bel ons met je vragen

0343 - 53 24 05

Kennisbank

Zoek hier naar informatie over een aandoening

Zoek in de kennisbank!

kennisbank